3 Mayıs 2024 Cuma

Ucuz Uçak Bileti Bulmanın Formülü

Türkiye'de 2012 yılında, DHMİ ( Devlet Hava Meydanları İşletmesi ) istatistiklerine göre 600.818 İç Hat, 492.294 Dış Hat uçuşu gerçekleşmiştir. Toplamda 1 Milyonu geçen bu rakam havacılık sektörünün ne kadar gelişmekte olduğunun en güzel kanıtı. Rakamların bu seviyelere çıkması ile birlikte havadaki rekabetin artması tabi ki hava yolu seyahatlerini tercih edenlere yarıyor. Tekelcilikten uzaklaştıkça rekabetin getirdiği kampanya ve indirimler hava yolu ulaşımını daha da cazip bir hale getiriyor.

Peki siz, uçak biletinizi satın alırken tasarruf edenlerden misiniz, yoksa belli bir firma belirleyip gelişigüzel bilet satın alarak, muhtemel fırsatları kaçıranlardan mı? İşte bu yazıyı okuduktan sonra uçak bileti satın alırken nasıl tasarruf edeceğinize dair kuvvetli ipuçları yakalamış olacaksınız. Eğer yılda en az 4 kere uçak ile seyahat eden biriyseniz, toplam bilet maliyetiniz üzerinden %10 - % 40 oranları arasında tasarruf etmeniz mümkün.

En ucuz uçak biletini nasıl bulurum?

  • Erken Rezervasyon = Ucuz Bilet

?Hava yolları firmaları biletlerini belli bir satış politikasına göre satarlar. Hemen hemen hepsinde ucuz fiyata satılan promosyonlu biletler bulunmaktadır. Fakat bu promosyonlu biletler sadece belirli sayıda olacakları için en erken satın alan bu biletlere sahip olur. Aslında erken rezervasyonun mantığı budur. Uçuş günü yaklaştıkça promosyonlu biletler tükeneceği için bilet fiyatları da artacaktır. Bunun için gideceğiniz tarih ve yer belli olduğu sürece biletinizi alabileceğiniz en erken tarihte almak her zaman kazançlı olacaktır. Burada unutulmaması gereken bir nokta da, promosyonlu satın alınan biletlerde bir değişiklik yapılamaması ve iade edilememesidir.

  • Mutlaka bilet fiyatları karşılaştırması yapın!

Biletinizi satın alma aşamasına gelmeden önce, internetten veya akıllı telefonlarınızdan, Uçak biletim En uygun Uçak Bileti servisi gibi, karşılaştırma hizmeti veren servisleri kullanarak en ucuz uçak biletinin fiyatlarını görüp görmediğinizden emin olun. Belki de aldığınız uçak biletinden çok daha indirimli belki bazen daha konforlu veya saati size daha uygun uçuşları kaçırmak istemezsiniz. Ucakbiletim.com.tr üzerinde 1000'e yakın hava yolunun bilet bilgileri anlık olarak sisteme girikmekte ve seçeceğiniz lokasyonlar arasında uçuşu olan tüm şirketlerin uçuşları en ucuzdan başlayarak listelenmektedir.

  • Kampanya ve promosyonlardan haberdar olun!

Hava yolu firmaları zaman zaman çok güzel promosyonlar ve kampanyalar yapıyorlar. Bunları kaçırmamanın birkaç değişik yolu olabilir. İsterseniz firmaların mail bültenlerine veya Facebook sayfalarına kayıt olarak hepsini tek tek takip edebileceğiniz gibi, daha kolay ve tek bir işlemle halletmek için Ucakbiletim.com.tr bültenine veya Facebook sayfasına kayıt olabilirsiniz. Çünkü Ucakbiletim.com.tr size firmaların kampanyaları hakkında bilgi maili ve güncellemeler ilebilgi sahibi olmanızı sağlar.

  • Tarihlerde esneklik size kazandırabilir

Eğer uçuş yapacağınız tarihler esnek olabiliyorsa, biletinizi araştırırken uçuş yapacağınız tarihlerin 3 gün öncesi ve 3 gün sonrasını da hesaplatmak çok akıllıca bir davranış olacaktır. Bazı tarihlerde yoğunluk olabiliyorken ertesi gün bilet fiyatı çok daha düşük bir rakama denk gelebilir. Örnek olarak vermek gerekirse sizin gideceğiniz tarihte gideceğiniz şehirde 300 kişilik bir konferans olması ve katılımcıların uçakla seyahati tercih etmesi, uçaklardaki yoğunluğun artmasını sağlayacak ve muhtemelen bilet fiyatınızın yükselmesini sağlayacaktır. Ama ertesi gün veya günler bu yoğunluk olmayacağı için biletiniz çok daha ucuza gelebilir.

  • Yurtdışı uçuşlar için Charter uçuşları tercih edebilirsiniz

Özellikle Avrupada, Yılbaşı ve Paskalya gibi uzun süreli resmi tatillerin başlamasından önce, o ülkelerde çalışan Türk vatandaşlarının çoğu bu tatili Türkiye'de geçirmek ister. O ülkelerden gelen ve yoğunlukla Türk vatandaşlarını taşıyan uçaklar, dönüşte o ülkeye gidecek çok sayıda yolcu bulamazlar. Bu yüzden dönüşte boş dönmemek adına bilet fiyatlarını çok aşağıya çekerler. Bu tip uçuşlara ise charter uçuşlar adı verilir. Bu yüzden belli zamanlarda ( genllikle Avrupadaki tatil dönemleri ) yurt dışı için ucuz uçak bileti bulmak çok daha kolaylaşır.

  • Gidiş Dönüş biletlerini tercih edin!

Eğer seyahatiniz sonunda döneceğiniz tarih de belliyse, biletinizi tek yön almak yerine gidiş dönüş alarak karlı çıkabilirsiniz. Hem gidiş dönüş satın alınan biletlere yapılan indirimlerden faydalanmış olursunuz, hem de dönüş biletinizi daha erken bir tarihte alarak promosyonlu biletlere denk gelme olasılığınız artar.

  • Mil biriktiren kredi kartları kullanın

Eğer sık sık uçakla seyahat eden bir kişiyseniz, kullandığınız kredi kartının mil biriktirmesi ve uçak biletlerinizi bu kartla satın almanız size avantaj sağlayacaktır. Özellikle çeşitli kampanyalar sayesinde diğer alışverişlerinizi bile mil puanına dönüştürmenizi mümkün kılan kredi kartları bulunmaktadır. Hangi kartların ne kadar mil puan verdiğini de inceleme ve karşılaştırma sayfalarımızdan bakarak öğrenebilirsiniz.

  • Direkt uçuşları kullanmaya gayret edin

Genellikle direkt uçuşlar, aktarmalı uçuşlara göre hem daha az zahmetli hem de daha uygun fiyatlı olmaktadır. Bu sebeple eğer imkan dahilinde ise gideceğiniz yere direkt uçuşları kullanarak uçmanız daha mantıklı olacaktır. Özellikle aktarmalı uçuşlarda oluşabilecek gecikmeler ve havalimanlarında bekleme süreleri de göz önüne alındığında mecbur kalmadıkça kullanmamak akıllıca olacaktır.