2 Mayıs 2024 Perşembe

MOĞOLİSTAN A VİZESİZ GİDİŞLER BAŞLADI

Türkiye yeni bir ülke ile de vize yi kaldırdı. Vizesiz seyahatler herzaman büroktik açıdan sıkıntı yatarmadığından seyahat edenler için büyük bir kolaylık sağlamaktadır.  Moğol devleti ile ülkemizin yaptığı anlaşma gereği bundan sonraki dönemde iki ülke vatandaşları iki ülke arasında vizesiz seyahat edebilecekler.

10 Ekim 2013’te yapılan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moğolistan Hükümeti Arasında Vatandaşlarının Karşılıklı Seyahatine İlişkin Anlaşma" gereğince her iki ülke vatandaşları karşılıklı olarak diğer ülkeye yapacakları seyahatlerde vizeye ihtiyaç duymayacak. Anlaşmanın bakanlar kurulunda 12 Şubat’ta onaylanan anlaşma11 Nisan itibariyle yürürlüğe girdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre üst düzey ziyaretlerin artması ve devletler arasında artan ilişkilerin olumlu ilerlemesinden dolayı karşılıklı vize muafiyeti kararı alındığı belirtildi.  Vize muafiyetinin tarihi bağlarımız olan Moğolistan ile Türkiye halkları arasında ticari ve beşeri ilişkileri geliştirmeye katkıda bulunacağı bildirildi.

Moğolistan’a gidecekler için en uygun zaman Mayıs ile Ağustos arası, Moğolistan’a mavi gökyüzü ülkesi de denilir. Bunun temel nedeni ise yılın yaklaşık 255 günü güneşi görebilmenin mümkün olması.