2 Mayıs 2024 Perşembe

Gezilmesi Gereken Dünya nın En Ucuz 10 Şehri

Dünya’nın en ucuz kentleri, arada paylaştığımız gezi derlemelerinin en yenisi. Tripadvisor’un 2014 için açıkladığı Dünya’nın en ucuz 10 şehri listesini paylaşalım. Burada önemli olan “en ucuz şehirler” değil, turistik değeri olan, gezilesi en ucuz şehirler listesi olduğunun bilinmesi.
 
Uçak Biletim e göre bu şehirlerde aşağıdaki kriterlerin dışında çok daha ekonomik maliyetle gezilebilir. Hatta aşağıdaki bütçe ile 3-4 günlük tatiller yapılabilir. Kriterler şu:
 
Haziran-Ağustos -yüksek sezon- döneminde;
Çift kişilik dört yıldızlı otelde konaklama,
Taksi ile havalimanı-otel transferi,
Restoranda akşam yemeği,
Beş yıldızlı otelde kokteyl.
Bu 10 şehrin 4’ünü görmüşüz. Mavi olanlara tıklayarak gezi notlarına ulaşabilirsiniz. Parantez içi tutarlar bu kriterlerin toplam maliyeti.
 
1- Hanoi, Vietnam (155,3 $)
Vietnam’ın başkenti Hanoi 2014 en ucuz turistik şehirler listesinin zirvesinde. Gitmek bir tık zor olsa da, Vietnam, Kamboçya, Laos, Tayland hem seyahat hem yaşam için oldukça ucuz ülkeler.
 
Vietnam
 
2- Jakarta, Endonezya (161 $)
Dünya’nın en büyük Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya’nın başkenti Jakarta, sessiz turistik kentlerden. Öyle çok popüler değil, olmuyor da ama gidenlerin anıları çok keyifli.
 
 
3- Sharm el-Sheikh, Mısır (162 $)
Özellikle dalış turizmi ile hep göz önünde olan Mısır’ın cennet kenti, ekonomik fiyatları ve deniz turizmi ile de çekici bir seçenek.
 
 
4- Bangkok, Tayland (164,7 $)
Dünya’nın en çılgın turistik ülkelerinden başkenti Bangkok bizim de ziyaret ettiğimiz, oldukça düşük bütçelerle lüks yaşayabildiğimiz kentlerden biri.
 
bankook
 
5- Sofia, Bulgaristan (190,5 $)
Kuzeybatı komşumuz Bulgaristan’ın başkenti Sofya özellikle kumarhane turizmi ve gece hayatı ile öne çıkıyor gibi görünse de tarihi birçok zenginlik de barındırıyor.
 
Bulgaristan
 
6- Cape Town, Güney Afrika (193,5 $)
Afrika’nın Avrupalısı Cape Town bize bayağı uzak. Ancak bu sorun çözülürse ters mevsimde güzel bir tatil yapmak için eşsiz güzelliklere sahip.
 
cape down
 
7- Mumbai, Hindistan (193,7 $)
Favori ülkelerimizden Hindistan‘ın en kaotik şehirlerinden Mumbai bir yanda milyonluk zenginlikleri bir yanda milyonluk nüfus ile Dünya’nın en büyük ikinci gettosunu barındırıyor.
 
Mumbai
 
8- Kuala Lumpur, Malezya (198,7 $)
Hem uzak hem yakın Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur tam bir turistik cennet. Kesinlikle gidilesi ülkeler listelerinin başlarında.
 
Kuala Lumpur
 
9- Prag, Çek Cumhuriyeti (200,7 $)
Orta Avrupa’nın güzeli, Çek Cumhuriyeti başkenti Prag keyifli, renkli, masalsı bir şehir.
 
Prag
 
10- Budapeşte, Macaristan (203,4 $)
Dünya’nın en ucuz şehirleri listesine Tuna’nın incisi, Orta Avrupa’nın komşu güzeli Macaristan’ın başkenti Budapeşte de son sıradan girmiş. Sziget Festivali notlarımız da 2014 yazı
 
Budapeşte