3 Mayıs 2024 Cuma

Dalaman Gezi Rehberi

Dalaman havalimanı bulunması nedeniyle Muğla’nın çok yolcu çeken turistik ilçelerinden. Ancak ne yazık ki birçok tatilci Dalaman’ın eşsiz koyları yerine Fethiye, Marmaris v.s. civar ilçelere ulaşım için burayı kullanıyor ve yazık ediyor. Oysa ki Dalaman’ı merkez alarak istenildiği takdirde civarı da ekleyerek keyifli bir tatil rotası çizmek mümkün.

Mavinin birçok tonunu barındıran denizi ve denizin hemen bittiği yerde başlayan sıra sıra yeşilliklerle kaplı ormanlarıyla Dalaman doğanın Türkiye sahillerine sunduğu eşsiz bir güzellik. Türkiye’nin en uzun kumsalı Patara Antik Kenti başta olmak üzere Dalaman’da ve civardaki birçok tarihi ve doğal güzellik de burayı merkez yapan gezginleri bekliyor. Kaş, Akyaka, Bozburun, Adaköy, Marmaris, Göcek, Fethiye, Ölüdeniz, Kalkan bölgeyi merkez aldığımızda akla gelecek ilk güzellikler.

DALAMAN’A NASIL GİDİLİR?

Dalaman’ın en önemli özelliği havalimanı bulunması. Türk Hava Yolları başta olmak üzere birçok havayolu şirketimizden uçak bileti alarak İstanbul’dan ve Ankara’dan direkt, birçok şehirden de aktarmalı olarak Dalaman’a uçabilirsiniz.. İstanbul – Dalaman uçakla 1 saat 5 dakika kadar sürüyor. Ankara Dalaman da uçakla 1 saat kadar. Dalaman Havalimanı’ndan Havaş araçları ile Fethiye ve Marmaris’e sürekli servis var. Ayrıca biraz pahalı olsa da taksi tutmak veya civarda keyifli ve özel geziler yapmak için Dalaman’da araç kiralamak da mümkün. Ayrıca bazı otellerin shuttle servisi de var.

Kara yoluyla Dalaman mesafeleri de az çok şöyle;

  • İstanbul Dalaman arası kara yoluyla 825 km. kadar. Molasıyla 13 saati biraz geçiyor yol.
  • Ankara Dalaman arası araçla 640 km. Tahmini 10 saat kadar.
  • İzmir – Dalaman arası kara yoluyla  sadece 300 km. ve 4 saat kadar sürer.
  • Adana – Dalaman arası kara yoluyla, 885 km. 13 buçuk saat kadar sürer.

DALAMAN NOT DEFTERİ

Sahil (3)Keyfini çıkarın: Civar ilçelere nazaran nispeten sakin bir yer. Diğerlerinde koşup, zıplayıp, dağıtıp, burada huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

1388355196_Sign_directionCivarlara gidin: Birçok doğal güzellik, deniz harikaları, enfes plajlar ve gece hayatı eğlenceleri Muğla’nın ve vaktiniz varsa Antalya ile İzmir’in sınırları içinde bizi çağırıyor. Dinlenmek, eğlenmek, yayılmak v.s. bir deniz-kum-güneş üçgeni seyahatten ne beklerseniz hepsi var.

1387509039_cat_fishRakı Balık yapın: Rakı balık nerede olursa olsun güzel bir ikili olsa da özellikle Ege’nin Akdeniz’le kavuştuğu bu güzel koylarda zengin, leziz ve taze. Bütçenize uygun çok alternatif bulunabilir.

MeyvePortakalın Tadını çıkarın:Dalaman 4 mevsim portakal bulunabilen bir yer. Şöyle dalından koparmak için mevsimini bekliyor olsanız da yazın da soğuk depolarda bekletilmiş turunçgiller büyük şehirdekilerden daha lezzetli.

Sport (3)Ekstrem sporlar bekliyor:Dalaman’da rafting, para sailing, su sporları, dalış, kano v.s. gibi birçok seçenek bizi bekliyor. Özellikle raftingi şiddetle öneririz.