3 Mayıs 2024 Cuma

California ya Yolculuk

Mammouth Dağında kayak ya da snowboard, California
 
California, güneşli havası, kozmopolit yapısı ve Hollywood gibi dünyaca ünlü bölgeleri ile tanıdığımız popüler bir tatil mekanı. California, birçok tatilciye farklı yüzleri ile hitap etmeyi başaran bir kent. Inyo Ulusal Ormanı sınırları içerisinde bulunan Mammoth Dağı, California’nın macera merkezi diyebileceğimiz bir milli park.
 
Eastern Sierra bölgesinde yer alan dağ, kış boyunca ortalama 14 metre gibi oldukça yüksek bir kar kalınlığı sunuyor. 3369metre ile 2424 metre yükseklikler arasında kayak ya da snowboard yapabileceğiniz kayak merkezinde 150 farklı pist bulunuyor. Geçmiş yıllarda yalnızca tecrübeli sporcular veya yerel halk tarafından tercih edilen dağ, Intrawest’in atılımları ile hızlı bir lift sistemine ve yeni tesislere kavuştu.
 
Mammoth Dağı, barındırdığı doğa harikası göller ve yürüyüş yolu haline getirilmiş güzergahları ile yaz aylarında da pek çok turistin uğrak noktası. Bölgede trekking, kaya tırmanışı, yamaç paraşütü ve cliffdiving gibi sporlar yapılabiliyor. Ayrıca kayak merkezlerinde düzenlenen tenis ve futbol turnuvaları da çok rağbet görüyor.
 
Mammoth Dağı’na gitmek için Alaska Airlines vasıtası ile uçak bileti alabilir, pervaneli uçaklarla yapacağınız yolculukta eşsiz manzarayı izleyebilirsiniz. Ayrıca Güney California’dan Route 14’ü takip ederek Death Valley, Mount Whitney ve tarihi Bristlecone Çam Ormanı’nı geçerek ulaşabilirsiniz. Ancak bu yolu takip edeceklerin mutlaka GPS cihazı bulundurmaları tavsiye ediliyor. Zira bölgenin coğrafi yapısı gereği ciddi bir sinyalizasyon problemi yaşanıyor.