3 Mayıs 2024 Cuma

Bosna Hersek´ te Tatil Yapmak

Bosna Hersek Avrupa' nın ortasında fazla nufus yoğunluğuna sahip olmayan, el değmemiş doğasıyla gezginleri kendine çeken bir ülkedir. Bosna Hersek, yıllar öncesinde yaşadığı trajedi dolu savaş ın izlerini silmeye ve kendini geleceğe hazırlamaktadır. Bosna Hersek coğrafi olarak, yüksek platolarla çevrili arasından nehirler geçen, özellikle su sporları için, çok uygun bir ülkedir. Bosna Hersek' e uçak seferleri ile daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Türkiye üzerinden direk uçuş yapan pegasus, türk havayolları gibi firmalardan alacağınız uçak bileti ile seyahatinizi sorunsuz bir şekilde tamalayıp Bosna Hersek' e ulaşabilirsiniz.
 
Bosna Hersek’in dağlık bölgeleri, 2012 yılında National Geographic tarafından en iyi macera destinasyonları arasında gösterildi. Turizme yeni açılan bu bakir bölge, endüstriyelleşmiş bir spor alanından çok gerçek bir macera vadediyor.
 
Parkur üzerindeki minik köylerin her birinde oldukça farklı kültürler ve hikayelerle karşılaşabilirsiniz. Bu yol üzerinde asırlık ormanlar, gizli şelaleler ve sayısız dağ gölü bulunduğundan, sık sık mola verebilirsiniz. Parkur iki kısımdan oluşuyor. Orman içerisinden dik yamaçları çıkıp tepeye vardıktan sonra, toprak yollardan rahat bir şekilde aşağı iniyorsunuz. Tamamen doğal olan parkurda bir güvenlik önlemi bulunmadığından, mutlaka GPS cihazı, rehber ve sağlık görevlisi eşliğinde yolculuk etmelisiniz.
 
Bisiklet turunuzdan sonra ülkenin başkenti olan Saraybosna’yı gezebilirsiniz. Ciddi bir kültürel ve tarihi birikime sahip olan bu şehir, Mostar Köprüsü’nün acıklı hikayesini görebileceğiniz savaş yorgunu bir başkent. Avrupa ve Yakın Doğu kültürünü bir arada yaşayabileceğiniz Bosna Hersek, unutulmaz bir dağ bisikleti macerası için sizleri bekliyor.